Tulevaisuuden robottiapulaiset 2018 –kilpailun tulokset

Suomen robotiikkayhdistys Ry:n ja Innokas-hankkeen jälleen toteuttama koululaiskilpailu on nyt päättynyt ja palkinnot jaettu onnellisille voittajille. Pääpalkintona oli tänäkin vuona luokkaretki yhteen sponsoroiduista yrityksistä, jossa tulevaisuuden robotiikan erityisasiantuntijat pääsevät tutustumaan automatisoituihin tehtaisiin.

Kilpailuun osallistui kaikkiaan 44 koululaisryhmää eri peruskouluista ympäri suomen. Sarjat oli jaoteltu luokittain esikoulu-2. luokka, luokat 3-6, sekä yläaste. Kilpailuun oli jälleen jaksettu nähdä vaivaa ja sen mukaan töitä oli ilo arvioida.

Suuret kiitokset kuuluvat kaikille kilpailuun osallistuneille, sekä kilpailua tukeneille yrityksille, joita ovat: Fastems, Posicraft, Danfoss, Hartwall, Pema, sekä AGCO Power.

Kilpasarjojen voittajat:

Eskari-2. luokka: Aurinkolahden 2C Helsingistä, Lentävä tuoli, palkintona Lego WeDo 2.0 perussarja

Mainio tuoli automaattiseen liikkumiseen sisällä ja ulkona. Kekseliäitä lisävarusteita ja turvallisuus on otettu tarkasti huomioon.

3.-4. luokka: Friisilän koulun 3A&3B  Espoosta, Koiranhoitorobotti sekä Huolenpitorobotti Kaisu, palkintona Lego EV3 perussarja

Näiden kahden luokan työt olivat erinomaisia ja ne jakavat tänä vuonna sarjansa voiton. Molempien luokkien ideat olivat kekseliäitä ja yksityiskohtiin oli panostettu. Projektin työstövaihe sekä uutistoimitustyyppinen toteutus ovat ehdottomasti erityismaininnan arvoisia!

5.-6. luokka: Knuutilankankaan koulun 5A Oulusta, Monitoimirobotti, palkintona Lego EV3 perussarja

Huikea idea monipuolisesti ihmisiä auttavasta ja ohjaavastakin robotista. Suunnitteluvaiheen laadukas läpivienti näkyy lopputuloksessa. Robotin esittelyvideon eteen on selvästikin nähty vaivaa ja sen huomaa.

7.-9. luokka: Maunun koulun 8C Ruskosta, Muoviroskan kerääjärobotit, palkintona luokkaretki

Erittäin ajankohtainen muoviroskaongelma kaipaa kipeästi ratkaisuja. Vastuullinen aihevalinta, yksityiskohtainen suunnitelma ja selkeä toteutus tekivät tuomareihin vaikutuksen. Parvena suurimmissa muovijätettä meriin kuljettavissa joissa toimivat, laivaliikennettä koordinoidusti väistävät kerääjärobotit ovat erinomainen innovaatio, jonka tulevaisuus ei toivottavasti ole kovinkaan kaukana.

Palkitsimme myös erityismaininnan saaneita lahjakortein:

 

Erityismaininnat:

International School of Vantaa, 4-luokka, Siivousrobotti

Juvanpuiston koulun 4J, Espoo, BB Bot 2000

Niittylahden koulun joukkue, Joensuu, Kodin pikku apuri

Köyhäjoen koulu, Kaustinen, Siivous- ja halirobotti

Suoraman koulu 6B, Kangasala, Lääkelaite (automaattidosetti)

Laivakankaan koulun 7-luokat, Jääli, useita töitä

Pielaveden yhtenäiskoulun 7B, 7C ja 8A, Pielavesi, useita töitä