Robomestarit 2020

Robomestarit 2020 syksyllä YLE:n kanavilla!

Huippusuosittu Robomestarit TV-sarja pyörii jälleen YLE Galaxissa ja YLE Areenassa. Robomestareissa peruskouluikäiset lapset ja nuoret kisaavat monipuolisten robotiikka- ja ohjelmointihaasteiden parissa. Tänä vuonna mukana on kolme joukkuetta: Bittipolliisit Oulusta, Koodikarhut Kontiolahdelta ja Virtaluupit Lohjalta.

Yle Lapset toteuttaa Robomestarit yhteistyössä Helsingin yliopiston Kasvatustieteellisen tiedekunnan koordinoiman Innokas-verkoston kanssa, joka vastaa ohjelman tehtävien suunnittelusta. Mukana ovat myös Suomen Robotiikkayhdistys ja Tampereen yliopiston tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta. Lisäksi ohjelmassa nähdään, miten robotiikkaa ja automaatiota hyödynnetään tällä hetkellä useissa suomalaisissa yrityksissä.

Kehitä tehtävät

Robomestarit 2020 rakentuu neljästä osasta: 1. Kehitä, 2. Rakenna, 3. Koodaa ja 4. Taistele.

Suomen Robotiikkayhdistys on mukana Kehitä osan toteutuksessa. Kehitä-osa mukailee Robomestarien ensimmäisen tuotantokauden freestyle-sarjan viikkotehtävää. Joukkueet saavat edellisen viikon kuvausten yhteydessä tehtävän, joka suoritetaan viikon aikana. Kuvauspäivänä studiolle tuodaan valmis robotti, jonka toimintaa esitellään ohjelmassa. Inspiraationa Kehitä tehtäville toimivat tosielämästä poimitut esimerkit seka teollisuudesta että palvelurobotiikan alueelta.