Suomen Robotiikkayhdistys ry:n robottiviikon päätapahtuma

Lataa robottiviikon päätapahtuman ohjelma tästä

European Robotics Week 15-24.11.2019

Eurooppalaista robotiikkaviikkoa vieteään jälleen Marraskuussa. Kaikki robotiikkaa esittelevät ja käsittelevät tilaisuut ovat tervetulleita mukaan. Mikäli mielessäsi on robotiikkaa käsittelevä tilaisuus, pieni tai suuri, ilmoita se mukaan kartalle. Lisätietoja Jyrki Latokartanolta.

Suoraa robottiviikkoa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa. Tunnisteet #robottiviikko ja #ERW2019. Aiheesta twiittaa suomeksi @Roboyhdistys ja englanniksi @euRobotics kannattaa laittaa molemmat seurantaan.

Päätapahtuma Vaasassa 19.11.

Suomen Robotiikkayhdistys ry:n #robottiviikko päätapahtuma järjestetään Vaasassa tiistaina 19.11.2019 yhteistyössä VAMK:n kanssa. Tapahtumapaikkana on Rewell center. Tapahtuman tavoitteena on esitellä robotiikan mahdollisuuksia kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Vaasan tapahtuman ohjelma tästä linkistä.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

 

#robottiviikko2018 oli menestys

Eurooppalaisella robotiikkaviikolla #ERW2018 järjestettiin Suomessa useita mielenkiintoisia tapahtumia, kiitos kaikille mukana olleille. Yhdistyksen päätapahtuma Turussa keräsi lähes 400 osallistujaa tapahtumakeskus Joen tiloihin. Mainio raportti tapahtumasta löytyy Digitutor hankken blogissa. Kiitos kaikille tapahtumaa toteuttamassa olleille!

#ERW2018

Eurooppalainen robotiikkaviikko Suomessa
European Robotics Week

Eurooppalainen robotiikkaviikko ERF sai alkunsa European Robotics Forumissa vuonna 2011. Tapahtuman tavoitteena on alusta asti ollut robotiikan, sen tutkimuksen ja kehityksen ja mahdollisuuksien esiintuominen ja tulevaisuuden Eurooppalaisen robotiikkayhteisön muodostaminen. Perustamisestaan asti robottiviikko on esitellyt robotiikkaa suurelle yleisölle avoimissa tapahtumissa ympäri Euroopan. Lisätietoja vuoden 2019 robottiviikosta uutiskirjeessä. euRobotics AISBL koordinoi ERW tapahtumasarjaa. Suomessa ensimmäistä robottiviikkoa vietettiin vuonna 2013, tapahtuman järjesti AiRo –islandin edeltäjä Cristina Andersson johdolla.

Robottiviikon idea on tuoda robotiikkaa tunnetuksi suurelle yleisölle. Tapahtumia voi järjestää kuka tahansa. Robottiviikko toimii kehyksenä tapahtumille, joita kuka tahansa voi ilmoittaa European Robotics Week –tapahtumakarttaan. Tapahtuman voi listata kirjautumalla sivuille tai ottamalla yhteyttä kansalliseen koordinaattoriin. Tapahtumille ei ole virallisia vaatimuksia, mutta niiden tulisi käsitellä robotiikkaa tai siihen liittyviä aiheita sekä mielellään olla avoimia kaikille. Robottiviikolla tuodaan esiin robotiikan monia mahdollisuuksia ja sen keskeistä asemaan tulevaisuuden yhteiskunnassa. Keskeisellä sijalla on esimerkiksi STEM (matematiikka, luonnontieteet ja insinööritieteet) aineiden opetuksen tärkeys robotiikan perustana. Näiden aineiden tärkeys korostuu tulevaisuudessa ja siksi Suomen Robotiikkayhdistys panostaakin erityisesti lasten ja nuorten kiinnostuksen herättämiseen robotiikka-alaa kohtaan. Toimimme yhteistyössä useiden robotiikan opetus ja koulutus -toimijoiden kanssa. Yhteistyö Innokas -hankkeen kanssa on poikinut esim. Robomestarit -TV gameshown. Ohjelmaan voit tutustua Turun tapahtumassa.

Tervetuloa mukaan nostamaan suomea #ERW2019 kartalle #robottiviikko

Share