Suomen Robotiikkayhdistys ry:n robottiviikon päätapahtuma

Suomen Robotiikkayhdistys ry:n robottiviikon päätapahtuma järjestetään Turussa keskiviikkona 21.11.2018. Tapahtumapaikkana on Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki. Tapahtuman tavoitteena on esitellä robotiikan mahdollisuuksia kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuuden ohjelma koostuu neljästä robotiikaan läheisesti liittyvästä teemasta: Teollisuus, Tekoäly, Koulutus ja Tulevaisuus.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Torstaina 22.11.2018 robottiviikko jatkuu avoimien ovien päivällä jolloin alan toimijat esittelevät robotiikkaa ja sen mahdollisuuksia omissa tiloissaan ympäri Suomen. Haluatko järjestää avoimet ovet? Ota yhteyttä Jyrki Latokartanoon.

Tilaisuuksien ohjelma tarkentuu alkusyksyn 2018 aikana.

European Robotics Week

Eurooppalainen robotiikkaviikko ERF sai alkunsa European Robotics Forumissa vuonna 2011. Tapahtuman tavoitteena on alusta asti ollut robotiikan, sen tutkimuksen ja kehityksen ja mahdollisuuksien esiintuominen ja tulevaisuuden Eurooppalaisen robotiikkayhteisön muodostaminen. Perustamisestaan asti robottiviikko on esitellyt robotiikkaa suurelle yleisölle avoimissa tapahtumissa ympäri Euroopan. ERW tapahtumasarjaa koordinoi euRobotics. Suomessa ensimmäistä robottiviikkoa vietettiin vuonna 2013, tapahtuman järjesti AiRo –islandin edeltäjä Cristina Andersson johdolla.

Robottiviikon idea on tuoda robotiikkaa tunnetuksi suurelle yleisölle. Tapahtumia voi järjestää kuka tahansa. Robottiviikko toimii kehyksenä tapahtumille, joita kuka tahansa voi ilmoittaa European Robotics Week –tapahtumakarttaan. Tapahtuman voi listata kirjautumalla sivuille tai ottamalla yhteyttä kansalliseen koordinaattoriin. Tapahtumille ei ole virallisia vaatimuksia, mutta niiden tulisi käsitellä robotiikkaa tai siihen liittyviä aiheita sekä mielellään olla avoimia kaikille. Robottiviikolla tuodaan esiin robotiikan monia mahdollisuuksia ja sen keskeistä asemaan tulevaisuuden yhteiskunnassa. Keskeisellä sijalla on esimerkiksi STEM (matematiikka, luonnontieteet ja insinööritieteet) aineiden opetuksen tärkeys robotiikan perustana. Näiden aineiden tärkeys korostuu tulevaisuudessa ja siksi Suomen Robotiikkayhdistys panostaakin erityisesti lasten ja nuorten kiinnostuksen herättämiseen robotiikka-alaa kohtaan. Toimimme yhteistyössä useiden robotiikan opetus ja koulutus -toimijoiden kanssa. Yhteistyö Innokas -hankkeen kanssa on poikinut esim. Robomestarit -TV gameshown. Ohjelmaan voit tutustua Turun tapahtumassa.

Tervetuloa mukaan nostamaan suomea #ERF2018 kartalle.

Share