Suomen Robotiikkayhdistys ry:n robottiviikon päätapahtuma

#ERW2018

European Robotics Week 15-24.11.2019

Eurooppalaista robotiikkaviikkoa vieteään jälleen Marraskuussa. Kaikki robotiikkaa esittelevät ja käsittelevät tilaisuut ovat tervetulleita mukaan. Mikäli mielessäsi on robotiikkaa käsittelevä tilaisuus, pieni tai suuri, ilmoita se mukaan kartalle. Lisätietoja Jyrki Latokartanolta.

#robottiviikko2018 oli menestys

Eurooppalaisella robotiikkaviikolla #ERW2018 järjestettiin Suomessa useita mielenkiintoisia tapahtumia, kiitos kaikille mukana olleille. Yhdistyksen päätapahtuma Turussa keräsi lähes 400 osallistujaa tapahtumakeskus Joen tiloihin. Mainio raportti tapahtumasta löytyy Digitutor hankken blogissa. Kiitos kaikille tapahtumaa toteuttamassa olleille!

#ERW2018

Yhteistyötä robottien kanssa, Turku 21.11.2018

Robotit ja tekoäly. Mahdollisuus vai uhka? Euroopan robotiikkaviikon #ERW2018 Suomen päätapahtuma Turussa esittelee robotiikan käyttöä teollisuudessa ja pohtii sen mahdollisuuksia.

Tapahtuma yllyttää myös keskusteluun työn ja teknologian tulevaisuudesta.

Jos et itse pääse paikalle, voit seurata tapahtuman esityksiä striimattuna täältä https://www.youtube.com/user/TurunAMK/live

Ohjelma:

12:00 Ovet auki, robotiikka-alan yritysten esittelypisteitä ja robotteja esillä aulassa

12:30 Tilaisuuden avaus

Robotit teollisuuden palveluksessa

12:40 Nina Lehtinen, Suomen robotiikkayhdistys: Suomen teollisuusrobotit lukuina ja Suomen aseet robotiikan vallankumouksessa​
13:00 Mika Marttila, Valmet Automotive: Robotiikka – tuotannon mahdollistaja
13:20 Vesa Ohlsson, Roima Intelligence: Teollinen IoT ja tuotannon tiedonkeruu
13:35 Harri Bläuer: Kokemuksia koulukentältä – robotiikkaa peruskoulussa

Robotiikka-alan yritysten esittelypisteitä ja robotteja esillä aulassa

Tekoälyä

14:10 Ville Kyrki, Finnish Center for Artificial Intelligence: Tekoäly robotiikassa
14:30 Minja Axelsson, Futurice: Sosiaaliset robotit
14:50 Saara Hyvönen, Dain Studios: Tekoäly ja etiikka

Robotiikka-alan yritysten esittelypisteitä ja robotteja esillä aulassa

Tulevaisuuden robottiapulaiset -suunnittelukilpailun tulosten julistaminen

15:20 Tulevaisuuden robottiapulaiset -Kilpailun voittajien julistaminen, Jyrki latokartano, Suomen Robotiikkayhdistys ry

Työn ja teknologian tulevaisuus

15:30 Sakari Koivunen, Turun ammattikorkeakoulu: Tavoitteena täystyöttömyys – robotit tulevat, loppuuko työ?

Paneelikeskustelu, puheenjohtajana Vesa Taatila, rehtori, Turun ammattikorkeakoulu

Robotit ja yritysten esittelypisteet  esillä aulassa 17:00 saakka

 

Ilmoittaudu tästä

Suomen Robotiikkayhdistys ry:n #robottiviikko päätapahtuma järjestetään Turussa keskiviikkona 21.11.2018. Tapahtumapaikkana on Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki. Tapahtuman tavoitteena on esitellä robotiikan mahdollisuuksia kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuuden ohjelma koostuu neljästä robotiikaan läheisesti liittyvästä teemasta: Teollisuus, Tekoäly, Koulutus ja Tulevaisuus.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Robotiikan avoimet ovet 22.11.2018

Torstaina 22.11.2018 robottiviikko #ERW2018 jatkuu avoimien ovien päivällä jolloin alan toimijat esittelevät robotiikkaa ja sen mahdollisuuksia omissa tiloissaan ympäri Suomen. Ideana on tarjota kiinnostuneille mahdollisuus päästä tutustumaan robotiikkaa valmistavaan tai tuotannossaan hyödyntävään yritykseen sinä päivänä. Tapahtuman raamit, keston ja sisällön päättää jokainen yritys tietysti itse.

Siis – Lähtekää innolla mukaan kertomaan robotiikasta myös heille, joille se ei ole arkipäivää!

Yhdistyksen tavoitteena on saada mahdollisimman moni jäsenyritys mukaan näihin tempauksiin! Lisätietoja tapahtumasta, ideasta ja mukaan lähtijöistä saat Nina Lehtiseltä, sähköposti: nina.lehtinen@yaskawa.eu.com tai puh: 040 3000 657.

Eurooppalainen robotiikkaviikko Suomessa

 

European Robotics Week

Eurooppalainen robotiikkaviikko ERF sai alkunsa European Robotics Forumissa vuonna 2011. Tapahtuman tavoitteena on alusta asti ollut robotiikan, sen tutkimuksen ja kehityksen ja mahdollisuuksien esiintuominen ja tulevaisuuden Eurooppalaisen robotiikkayhteisön muodostaminen. Perustamisestaan asti robottiviikko on esitellyt robotiikkaa suurelle yleisölle avoimissa tapahtumissa ympäri Euroopan. Lisätietoja vuoden 2018 robottiviikosta uutiskirjeessä. euRobotics AISBL koordinoi ERW tapahtumasarjaa. Suomessa ensimmäistä robottiviikkoa vietettiin vuonna 2013, tapahtuman järjesti AiRo –islandin edeltäjä Cristina Andersson johdolla.

Robottiviikon idea on tuoda robotiikkaa tunnetuksi suurelle yleisölle. Tapahtumia voi järjestää kuka tahansa. Robottiviikko toimii kehyksenä tapahtumille, joita kuka tahansa voi ilmoittaa European Robotics Week –tapahtumakarttaan. Tapahtuman voi listata kirjautumalla sivuille tai ottamalla yhteyttä kansalliseen koordinaattoriin. Tapahtumille ei ole virallisia vaatimuksia, mutta niiden tulisi käsitellä robotiikkaa tai siihen liittyviä aiheita sekä mielellään olla avoimia kaikille. Robottiviikolla tuodaan esiin robotiikan monia mahdollisuuksia ja sen keskeistä asemaan tulevaisuuden yhteiskunnassa. Keskeisellä sijalla on esimerkiksi STEM (matematiikka, luonnontieteet ja insinööritieteet) aineiden opetuksen tärkeys robotiikan perustana. Näiden aineiden tärkeys korostuu tulevaisuudessa ja siksi Suomen Robotiikkayhdistys panostaakin erityisesti lasten ja nuorten kiinnostuksen herättämiseen robotiikka-alaa kohtaan. Toimimme yhteistyössä useiden robotiikan opetus ja koulutus -toimijoiden kanssa. Yhteistyö Innokas -hankkeen kanssa on poikinut esim. Robomestarit -TV gameshown. Ohjelmaan voit tutustua Turun tapahtumassa.

Tervetuloa mukaan nostamaan suomea #ERW2018 kartalle #robottiviikko.

Share